Τα καλύτερα δωρεάν backup προγράμματα

Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για να κρατάς αντίγραφα αρχείων

Τα καλύτερα δωρεάν backup προγράμματα

Personal Backup

Το Personal Backup είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για την αποθήκευση προσωπικών αρχείων σε οποιονδήποτε φάκελο προορισμού. Αυτός ο φάκελος ενδέχεται να βρίσκεται σε μια τοπική σταθερή ή αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, σε διακομιστή δικτύου Windows ή σε διακομιστή FTP.

Μπορείτε να διαμορφώσετε και να αποθηκεύσετε όσες εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θέλετε. Η επιλογή των αρχείων που θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας γίνεται με βάση τα αρχεία. Όλοι οι υποφακέλοι συμπεριλαμβάνονται αυτόματα, αλλά ο χρήστης μπορεί να εξαιρέσει ή να συμπεριλάβει οποιονδήποτε υποκατάλογο από ή μέσα στο αντίγραφο ασφαλείας με επιλογή ή με φίλτρο. Πρόσθετα κριτήρια είναι η επιλογή ανά τύπο αρχείου, ηλικία αρχείου ή φίλτρο ονόματος αρχείου.

Προαιρετικά, όλα τα δεδομένα μπορούν να είναι κρυπτογραφημένα με AES algorythm.

Η εκτέλεση του αντιγράφου ασφαλείας μπορεί να γίνει με μη αυτόματο τρόπο ή αυτόματα. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το πρόγραμμα ελέγχει αν το αρχείο που θα αποθηκευτεί είναι νεότερο από ένα ήδη δημιουργημένο αντίγραφο ασφαλείας. Μόνο νέα αρχεία και αρχεία με νεότερα χρονικά σήματα αποθηκεύονται. Ένα εναλλακτικό κριτήριο είναι το αρχείο αρχειοθέτησης των αρχείων.
Τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να ξεκινήσουν κατά τη σύνδεση, σε μια επιλεγμένη ώρα της ημέρας, κατά την αποχώρηση ή κατά το κλείσιμο. Μπορείτε να κάνετε προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας με διαδρομές προορισμού που αλλάζουν καθημερινά ή εβδομαδιαία.

Σημείωση: Το Personal Backup δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και επαναφορά αρχείων συστήματος.

AOMEI Backupper Standard

Τα καλύτερα δωρεάν backup προγράμματα-AOMEI Backupper

Το AOMEI Backupper είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας και λογισμικό αποκατάστασης. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, των φακέλων, των μονάδων σκληρού δίσκου, των διαμερισμάτων, των δυναμικών τόμων, των εφαρμογών και των μονάδων συστήματος και να τα επαναφέρετε αργότερα εάν προκύψει απώλεια δεδομένων. Το Backupper περιλαμβάνει ένα εργαλείο απεικόνισης και κλωνοποίησης δίσκων το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει μια ακριβή εικόνα ολόκληρης της μονάδας σκληρού δίσκου και του λειτουργικού σας συστήματος για τη μετεγκατάσταση σε άλλο σκληρό δίσκο.

Paragon Backup & Recovery

Τα καλύτερα δωρεάν backup προγράμματα-Paragon Backup

Το Paragon Backup & Recovery είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης αρχείων. Διατηρεί τον υπολογιστή σας και τα δεδομένα σας ασφαλή! Οι βλάβες υλικού, όπως οι ελαττωματικοί σκληροί δίσκοι, τα ξαφνικά σφάλματα του συστήματος μετά από την ενημέρωση του προγράμματος, οι ιοί υπολογιστών και τα ransomware είναι μόνο μερικές από τις απειλές κατά των δεδομένων υπολογιστών.

Μια ξαφνική απώλεια δεδομένων μπορεί εύκολα να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος των Windows. Ακόμη χειρότερα - σημαντικά έγγραφα όπως η διατριβή του κυρίου ή οι οικογενειακές σας φωτογραφίες θα μπορούσαν ξαφνικά να μην είναι πλέον διαθέσιμες. Το Backup & Recovery Preview σας προστατεύει από αυτές και άλλες απειλές - χωρίς καμία απολύτως δαπάνη.
Σημείωση! Αυτή η έκδοση δεν υποστηρίζει λειτουργικά συστήματα διακομιστών.

Cobian Backup

Τα καλύτερα δωρεάν backup προγράμματα-Cobian Backup

Το Cobian Backup είναι ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αντιγράφει τα αρχεία σας στην αρχική τους μορφή ή σε συμπιεσμένη.
Χρησιμοποιεί λίγους υπολογιστικούς πόρους, γι' αυτό μπορεί να τρέχει στο background χωρίς να καθυστερεί τον υπολογιστή σας.
Μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας σε τακτικά χρονικά διαστήματα και τέλος υποστηρίζει πολλά format συμπίεσης και κρυπτογραφίας.

Backup Maker

Τα καλύτερα δωρεάν backup προγράμματα-Backup Maker

Η δημιουργία backup αντιγράφων δεδομένων δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη.
Οι ιοί, τα σφάλματα των χρηστών και τα σφάλματα των υπολογιστών σας θέτουν σε κίνδυνο να χάσετε σημαντικά δεδομένα ανά πάσα στιγμή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε τα αρχεία σας τακτικά, έτσι ώστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, τα δεδομένα του υπολογιστή σας να είναι ακόμη προσβάσιμα.

Το BackUp Maker αποθηκεύει αυτόματα τα δεδομένα σας και ταυτόχρονα προσφέρει μια διαισθητική λειτουργία: επιλέξτε τα δεδομένα σας, ρυθμίστε προαιρετικά την αυτοματοποίηση προγραμματισμένων αντιγράφων ασφαλείας, επιλέξτε τον προορισμό του και μέσα σε μια στιγμή, τα πολύτιμα έγγραφα μεταφέρονται σε μορφή zip σε σκληρό δίσκο, οδηγείτε ή απευθείας σε CD / DVD όπως προγραμματίζεται ή ανάλογα με τις περιστάσεις.

Για να διασφαλίσετε ότι τα ευαίσθητα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή ανά πάσα στιγμή - το Backup Maker παρέχει κρυπτογράφηση υψηλής ασφάλειας έως 256 bits (AES). Σας επιτρέπει επίσης να μεταφέρετε τα προστατευμένα αντίγραφα ασφαλείας σε έναν διακομιστή μέσω μιας μεταφόρτωσης FTP / FTPS.

Toucan

Τα καλύτερα δωρεάν backup προγράμματα-Toucan

Το Toucan είναι ένα μικρό βοηθητικό δωρεάν πρόγραμμα backup που σας επιτρέπει να συγχρονίζετε, να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να προστατεύετε τα δεδομένα σας με περισσότερες επιλογές από τις ενσωματωμένες βοηθητικές εφαρμογές σουίτας. Είναι χωρισμένο σε 7 καρτέλες, επιτρέποντάς σας να βρείτε εύκολα τη λειτουργία που θέλετε. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει:

  • Πέντε τρόποι συγχρονισμού, Copy, Mirror, Equalize, Move και Clean. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν με μια ποικιλία ελέγχων αρχείων, όπως Μέγεθος Αρχείου, Τροποποιημένο Χρόνο και Έλεγχος Κεφαλίδων Αρχείου για ελαχιστοποίηση της απαιτούμενης ποσότητας αντιγραφής.
  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας και αποκαταστήστε στα τυπικά αρχεία Zip, 7-Zip και GZip με υποστήριξη για πλήρη αντίγραφα ασφαλείας, ενημέρωση υφιστάμενων αντιγράφων ασφαλείας και διαφορικών αντιγράφων, καθώς και αποκατάσταση αρχείων από αρχείο. Η αυτόματη δοκιμή των δημιουργηθέντων αρχείων υποστηρίζεται επίσης, όπως και η προστασία με κωδικό πρόσβασης.
  • AES-256 κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας ccrypt.
  • Ένα πλήρες σύστημα γραμμής εντολών που σας επιτρέπει να δημιουργείτε νέες εργασίες και να τρέχετε υπάρχουσες από τη γραμμή εντολών ή από ένα αρχείο δέσμης.
  • Ένα σύστημα κανόνων που σας επιτρέπει να αποκλείετε εύκολα τα αρχεία με βάση το όνομά τους, μια κανονική έκφραση, την τροποποιημένη ημερομηνία ή μέγεθος αρχείου.
  • Ένα προηγμένο σύστημα δέσμης ενεργειών που χρησιμοποιεί τη γλώσσα προγραμματισμού Lua που επιτρέπει τη δημιουργία πολύπλοκων σεναρίων, οτιδήποτε από ένα σενάριο αντιγράφων ασφαλείας που μεταφορτώνει αυτόματα νέα αντίγραφα ασφαλείας σε μια δέσμη ενεργειών που συγχρονίζει τα αρχεία σας σε μια μονάδα USB και στη συνέχεια κρυπτογραφεί τα ευαίσθητα αρχεία σε περίπτωση απώλειας.
  • Μια μεγάλη συλλογή από ενσωματωμένες μεταβλητές για βασικές λειτουργίες όπως η ημερομηνία και η ώρα ή πιο περίπλοκες μεταβλητές που δείχνουν στην ετικέτα των δίσκων ή στον κατάλογο εγγράφων. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τη δική σας ως σύντομες περικοπές στις διαδρομές στη μονάδα USB ή στον υπολογιστή σας.

Everyday Auto Backup

Τα καλύτερα δωρεάν backup προγράμματα-Everyday Auto Backup

Ίσως το ευκολότερο δωρεάν πρόγραμμα για backup αρχείων στον υπολογιστή σας

Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας video

Σχόλια