Η καλύτερη έκδοση linux

Ποιά είναι η καλύτερη έκδοση Linux;

Ποιά είναι η καλύτερη έκδοση Linux;

Πως μπορεί κάποιος να αποφασίσει για το ποιά είναι η καλύτερη έκδοση του linux για λειτουργικό σύστημα; Αυτό εξαρτάτε αναλόγως από την χρήση που θέλουμε να δημιουρήσουμε το σύστημά μας.
Τα κριτήρια που θα πρέπει να λάβουμε υπόψην μας είναι η ευκολία, η ασφάλεια, αλλά και η ψυχαγωγία. Για αυτό το λόγο θα σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες εκδόσεις για να αποφασίσετε εσείς ποιά έκδοση linux σας ταιριάζει.

Η καλύτερη έκδοση Linux σε εμφάνιση και ευκολία

Elementary OS

Elementary OS: η καλύτερη έκδοση Linux;

Το Elementary OS είναι μια διανομή Linux που βασίζεται στο Ubuntu Linux. Χρησιμοποιεί το περιβάλλον εργασίας Pantheon, το οποίο δίνει στο διανομέα την όμορφη εμφάνιση και την ελαφρότητα στον υπολογιστή σας. Έτσι, αν χρειάζεστε την καλύτερη εμφάνιση, αυτή είναι η καλύτερη έκδοση Linux για εσάς.

Η καλύτερη έκδοση Linux για ανωνυμία και ιδιωτικότητα

Tails

Tails: η καλύτερη έκδοση Linux;

Το tails είναι η καλύτερη έκδοση linux για την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων σας. Το Tails θεωρείτε Νο 1 στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας. Είναι μια διανομή βασισμένη στο Debian που σας δίνει πλήρη ιδιωτικότητα. Εάν η ασφάλεια και η ανωνυμία έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς, αυτή είναι η καλύτερη έκδοση Linux που πρέπει να επιλέξετε.

  • Μείνετε ανώνυμοι ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας το δίκτυο Tor
  • Όλες οι συνδέσεις κατευθύνονται μέσω του δικτύου Tor
  • Μπορεί να εκτελεστεί σε λειτουργία 'Live' από dvd ή usb
  • Περιορισμένο σύνολο προεπιλεγμένων εφαρμογών

Μπορεί να εκτελείται από ένα DVD σε λειτουργία Live όπου φορτώνεται εξ' ολοκλήρου στη μνήμη RAM του συστήματός σας και δεν αφήνει κανένα ίχνος της δραστηριότητάς του. Το λειτουργικό σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε λειτουργία "επίμονης", όπου οι ρυθμίσεις σας μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα κρυπτογραφημένο USB stick.

Όλες οι συνδέσεις δρομολογούνται μέσω του δικτύου ανωνυμίας Tor, το οποίο αποκρύπτει την τοποθεσία σας. Τα εγκαταστημένα προγράμματα στο Tails έχουν επίσης επιλεγεί προσεκτικά για να βελτιώσουν την ιδιωτικότητά σας - για παράδειγμα, υπάρχει ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης KeePassX. Υπάρχει επίσης ένας μικρός αριθμός εφαρμογών, όπως το Mozilla Thunderbird και η ισχυρή σουίτα LibreOffice.
Μπορείτε να εγκαταστήσετε περισσότερες εφαρμογές από τα αποθετήρια του Debian μέσω της γραμμής εντολών, αλλά θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να μεταφορτωθούν καθώς περνούν από το δίκτυο Tor.

Οι καλύτερες εκδόσεις Linux για παιχνίδια

Ποιά είναι η καλύτερη έκδοση Linux για παιχίδια;

Ubuntu Gamepack

Ubuntu Gamepack: η καλύτερη έκδοση Linux για παιχνίδια

Δεν είναι το προεπιλεγμένο Ubuntu, αλλά είναι μια διανομή βασισμένη στο Ubuntu. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο Ubuntu και να εγκαταστήσετε το Play σε Linux, Wine και Steam ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι που θέλετε, αλλά δεν θα ήταν τόσο βελτιστοποιημένο για gaming όσο το Ubuntu GamePack.

  • Προεγκατεστημένο με Lutris, PlayOnLinux, Wine και Steam
  • Υποστήριξη οδηγών υλικού
  • Χαμηλές απαιτήσεις υλικού (hardware)
  • Ελεύθερο και ανοιχτό λειτουργικό σύστημα
  • Υποστηρίζει το Flash και την Java (ιδανικό για online παιχνίδια που βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης)

SteamOS

SteamOS: η καλύτερη έκδοση Linux για παιχνίδια

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το SteamOS είναι πάντα η καλύτερη έκδοση Linux για παιχίδια. Έχει σχεδιαστεί με βάση το παιχνίδι. Έρχεται προεγκατεστημένο με το Steam και βασίζεται στο Debian. Από προεπιλογή, το SteamOS έχει μόνο το Steam εγκατεστημένο, αλλά μπορείτε να ενεργοποιήσετε την "λειτουργία επιφάνειας εργασίας" και θα έχετε ένα πλήρως λειτουργικό λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές όπου μπορείτε να εκτελέσετε και άλλες εφαρμογές εκτός από το Steam και τα παιχνίδια. Έχει τα πάντα ρυθμισμένα από την αρχή, έτσι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ή να ρυθμίσετε τίποτα για να παίξετε στο Steam, για αυτό συνιστάται περισσότερο για τους αρχάριους και τους παίκτες του Linux.
Ωστόσο, αν έχετε ένα παλαιότερο μηχάνημα, το SteamOS δεν συνιστάται, καθώς έχει αρκετές απαιτήσεις υλικού:

  • Ενσωματωμένος επεξεργαστής Intel ή AMD 64 bit
  • 4 GB ή περισσότερη μνήμη RAM
  • 250 GB ή μεγαλύτερο δίσκο
  • Κάρτα γραφικών NVIDIA, Intel ή AMD

SparkyLinux

SparkyLinux: η καλύτερη έκδοση Linux για παιχνίδια

Το SparkyLinux είναι μια διανομή Linux που δημιουργήθηκε στον κλάδο "testing" του Debian. Χρησιμοποιεί το περιβάλλον εργασίας LXDE και έχει όλα όσα θα χρειαστείτε ήδη προεγκατεστημένα.

Απαιτήσεις υλικού του SparkyLinux - GameOver Edition. Μια πολύ ελαφριά έκδοση linux.

CPU i586 / amd64, 256 MB μνήμης RAM (μερικά παιχνίδια χρειάζονται περισσότερο από αυτό - 500-1000MB συνιστάται), 20 GB χώρου για εγκατάσταση σε σκληρό δίσκο (συνιστάται 30GB)
Έτσι, σχεδόν κάθε παλιό PC / φορητό υπολογιστή μπορεί να το τρέξει χωρίς προβλήματα.

  • Διαθέτει όλα όσα θα χρειαστείτε προ-εγκατεστημένα. Wine, Παίξτε σε Linux, Steam κ.λπ.
  • Πολλά παιχνίδια Linux με ανοιχτού κώδικα προεγκατεστημένα
  • Εξομοιωτές και εργαλεία για την εύκολη εγκατάσταση των εξομοιωτών
  • Δωρεάν και ανοικτή πηγή

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ένα LXDE Linux distro πριν και θέλετε όλα προεγκατεστημένα, πηγαίνετε με το SparkyLinux - GameOver Edition.

Δείτε επίσης:Το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού αφαίρεσης ιών

Σχόλια