Δωρεάν προγράμματα φωνητικής πληκτρολόγησης κειμένου

Δωρεάν προγράμματα πληκτρολόγησης κειμένου

Φωνητική υπαγόρευση κειμένου και αυτόματη μετατροπή του σε κείμενο

Πως μπορείτε να μιλάτε και να γράφετε αυτόματα κείμενο στα Ελληνικά
Δυστυχώς τα Windows και οι εφαρμογές της Microsoft δεν βοηθούνε ιδιαίτερα. Την λύση δίνει η google που μέσω της δικής της μηχανής και εφαρμογής google docs
Η φωνητική πληκτρολόγηση ενσωματώθηκε πλήρως στα Google Docs και σας δίνει τη δυνατότητα να γράφετε και να κάνετε επεξεργασία στα κείμενα σας «χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσετε καν το πληκτρολόγιο».

Υπαγόρευση κειμένου με χρήση αναγνώρισης ομιλίας

Η καλύτερη ίσως επιλογή μίας και το Google Docs είναι πλήρως Ελληνικοποιημένο. Η αναγνώριση ομιλίας πραγματοποιείτε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο δηλ. βλέπετε άμεσα τι λέτε (γράφετε). Ταυτόχρονα μπορείτε να παρεμβαίνετε στο κείμενο και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις...
Προσφέρει μεγάλη ευκολία και με ένα μέτριο μικρόφωνο μπορείτε να έχετε πολύ καλα αποτελέσματα. Με λίγες ρυθμίσεις και δοκιμές θα γίνει σίγουρα το απαραίτητο εργαλείο για αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν διαφορετικά.

Στην πραγματικότητα είναι μια δωρεάν online εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου που παρέχεται σε όσους διαθέτουν ένα λογαριασμό google (gmail). Το μόνο που χρειάζεσται είναι αυτό.

Google Docs: Το απλό εργαλείο για υπαγόρευση κειμένου

Δωρεάν προγράμματα πληκτρολόγησης κειμένου

Για να ξεκινήσουμε, πατάμε στα Εργαλεία όπως βλέπουμε στην εικόνα και επιλέγουμε τη φωνητική πληκτρολόγηση.
Θα εμφανιστεί το εικονίδιο του μικροφώνου με τα Ελληνικά έτοιμα προς χρήση. Αν εμφανιστούν πρώτα τα Αγγλικά, δεν έχουμε παρά να τα αλλάξουμε με τη γλώσσα μας.
Μετά, πατώντας επάνω στο εικονίδιο του μικροφώνου μπορούμε να γράψουμε όσο διάστημα θέλουμε. Ξαναπατώντας το εικονίδιο του μικροφώνου σταματάμε την φωνητική αναγνώριση κειμένου.

Το κείμενο σώζεται αυτόματα και στη συνέχεια αποθηκεύεται στο Google Drive.
Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι χρειάζεται να μιλάμε καθαρά και αργά. Δεν μιλάμε φυσικά ούτε ψιθυριστά ούτε φωνάζοντας...

Η αναγνώριση ομιλίας όπως είναι φυσικό υποστηρίζεται μόνο από τον Chrome
Για να έχουμε όσο πιο καλά και αξιόπιστα αποτελέσματα μπορούμε χρησιμοποιούμε ένα καλό μικρόφωνο.

Speechnotes: Speech to Text Online Notepad

Δωρεάν προγράμματα πληκτρολόγησης κειμένου

Το Speechnotes είναι ένα πανίσχυρο ηλεκτρονικό σημειωματάριο με δυνατότητα ομιλίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει τις ιδέες σας με την εφαρμογή ενός καθαρού και αποδοτικού σχεδιασμού, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στις σκέψεις σας.

Προσπαθούμε να παρέχουμε το καλύτερο ηλεκτρονικό εργαλείο υπαγόρευσης, εμπλέκοντας την τεχνολογία αιχμής για αναγνώριση ομιλίας για τα πιο ακριβή αποτελέσματα που μπορεί να επιτύχει σήμερα η τεχνολογία, μαζί με την ενσωμάτωση ενσωματωμένων εργαλείων (αυτόματη ή χειροκίνητη) για την αύξηση της αποδοτικότητας, της παραγωγικότητας και της άνεσης των χρηστών.

Λειτουργεί πλήρως στο διαδίκτυο στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Δεν χρειάζεται λήψη εγκατάσταση ή εγγραφή, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε αμέσως.

Speechlogger is a great speech recognition (speech to text)

Δωρεάν προγράμματα πληκτρολόγησης κειμένου

Το Speechlogger είναι μια εξαιρετική εφαρμογή αναγνώρισης ομιλίας (ομιλία σε κείμενο) και άμεσης φωνητικής μετάφρασης. Διαχειρίζεται τις τεχνολογίες Google-to-text για τα καλύτερα αποτελέσματα. Η μόνη εφαρμογή ιστού με δυνατότητα αυτόματης στίξης, αυτόματη αποθήκευση, χρονική σήμανση, δυνατότητα επεξεργασίας κειμένου, μεταγραφή αρχείων ήχου, επιλογές εξαγωγής (σε κείμενο και λεζάντες) και πολλά άλλα. Δεν απαιτείται εγγραφή χρήστη και είναι εντελώς δωρεάν!

Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας video

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου