Δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας ήχου μουσικής

Δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας ήχου μουσικής

Δωρεάν προγράμματα εγγραφής και επεξεργασίας ήχου-μουσικής

Audacity

Το Audacity είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας ήχου και μουσικής που διατίθενται στην αγορά. Ένα από τα θετικά του Audacity είναι ότι ακόμα και οι χρήστες του αρχικού επιπέδου μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με μεγάλη ευκολία χωρίς να ξέρουν πολλά για την επεξεργασία ήχου. Ωστόσο, χρησιμοποιείται εκτενώς για επαγγελματική μίξη μουσικής.

Audacity: Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας μουσικής

Το Audacity είναι εξοπλισμένο με μια εκτεταμένη σουίτα ενσωματωμένων εργαλείων, που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε προ-εγγεγραμμένα αρχεία, να καταγράφετε ήχο μέσω ενός συνδεδεμένου μικροφώνου ή ακόμα και να μεταφέρετε μουσική και podcasts. Υπάρχει υποστήριξη για ένα ευρύ φάσμα μορφών ήχου τόσο για την εισαγωγή όσο και για την εξαγωγή και το εύρος των ενσωματωμένων εφέ είναι εντυπωσιακό.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία προσθηκών τρίτων ώστε να γίνει ακόμη πιο ευέλικτο (ένα από τα αγαπημένα μας είναι το αυτόματο add-on Gsnap, για το Drake§ αποτέλεσμα) και ένα πλήρες εγχειρίδιο είναι διαθέσιμο για να σας βοηθήσει με τις πιο περίπλοκες πτυχές του προγράμματος.

Το Audacity είναι το καλύτερο πρόγραμμα εγγραφής ήχου ανοικτού πηγαίου κώδικα και όσο οι στόχοι σας δεν είναι υπερβολικά φιλόδοξοι, βάζει τεράστια δύναμη στα χέρια σας. Μπορεί να καταγράφει σχεδόν οτιδήποτε ρίχνετε σε αυτό, είτε προέρχεται από ένα μικρόφωνο, μέσω της υποδοχής γραμμής εισόδου ή από ήχο ζωντανής ροής (αν υποστηρίζεται από την κάρτα ήχου), όλα σε ένα ελαφρύ και καθαρό περιβάλλον εργασίας. Πολλοί λάτρεις της εγγραφής, ειδικά οι podcasters, εκτιμούν την απλή εμπειρία χρήστη και την ευκολία χρήσης του Audacity.

Το Audacity υποστηρίζει την εγγραφή σε ποσοστά δειγματοληψίας από 44,1 σε υπερβολικά 192 kHz, η οποία θέτει το σκηνικό για στούντιο-διαμετρήματος ή ακόμα και υπερηχητικές εγγραφές, αν έχετε το υλικό για να το χειριστείτε. Περιλαμβάνεται επίσης υποστήριξη για κινητό σημείο 32 bit, παρέχοντας άφθονο χώρο για το εγγεγραμμένο σήμα.

Έρχεται με εφέ όπως ένας ισοσταθμιστής με χρήσιμες προεπιλογές, pitch, ταχύτητα και ρυθμό ελέγχου, καθυστέρηση, reverb, συμπιεστής, ξεθωριασμός / σβησίματος, και αφαίρεση θορύβου. Μπορείτε να επεκτείνετε αυτή την παλέτα χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Audacity για plug-ins VST, LADSPA, Nyquist και Audio.

Η δύναμη του Audacity είναι η απλότητα του. Ενώ μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σε πολλαπλά κομμάτια, αν είστε τόσο διατεθειμένοι, ποτέ δεν θα κερδίσετε την κατάσταση του κεντρικού κομματιού σε ένα πραγματικό στούντιο ηχογράφησης. Ωστόσο, είναι φιλικό προς τους αρχάριους, εύκολο στη χρήση για γρήγορες επεξεργασίες που πρέπει να γίνονται με το πέρασμα του χρόνου (είτε αυτό σημαίνει να φιλτράρετε ανεπιθύμητο θόρυβο, να αυξήσετε τα φωνητικά ή άλλες συχνότητες μέσω εξισορρόπησης ή απλά να κόψετε και να επικολλήσετε) κατάλληλη για απλές εφαρμογές χόμπιτ και podcast.

Το Audacity είναι ελεύθερο λογισμικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε προσωπικό, εμπορικό, θεσμικό ή εκπαιδευτικό σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασής του σε όσους διαφορετικούς υπολογιστές επιθυμείτε.

Η απόλυτη δύναμη και το απίστευτο σύνολο χαρακτηριστικών καθιστούν το Audacity τον καλύτερο ελεύθερο επεξεργαστή ήχου που μπορείτε να κάνετε λήψη σήμερα.

Wavosaur

Wavosaur: Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας μουσικής

Το Wavosaur είναι ένας διαμεσολαβητής ανάμεσα στο μινιμαλιστικό εργαλείο ανάμειξης μουσικής και το Digital Audio Workstation (DAW). Χρησιμοποιώντας το Wavosaur, είστε σε θέση να διαχειρίζεστε όλα τα είδη αρχείων ήχου με μεγάλη ευκολία. Ομοίως, το Wavosaur έχει εκπληκτικά και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Όντας μια πολυκαναλική υποστήριξη επεξεργασίας ήχου, η Wavosaur ξεχωρίζει ως ένας επεξεργαστής ήχου all-in-one με υποστήριξη VST και ASIO.

Ocenaudio

Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας μουσικής

Το Ocenaudio είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, με προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο, το οποίο βοηθά στην επιτάχυνση της εργασίας σας και είναι ένα εξαιρετικά ακριβές εργαλείο επιλογής, είναι εύκολο να εφαρμόσετε το ίδιο αποτέλεσμα σε πολλαπλά τμήματα ενός αρχείου. Μπορείτε να απολαύσετε ένα ευρύ φάσμα εφέ, με άμεσα διαθέσιμα plugins και μπορείτε εύκολα να εξάγετε τις δημιουργίες σας, όπως ήχους κλήσης για το smartphone σας.

mp3DirectCut

mp3DirectCut: Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας μουσικής

Το μόνο που χρειάζεται να κόψετε τα MP3 σας
Το mp3DirectCut είναι ένας γρήγορος και εκτεταμένος επεξεργαστής ήχου και συσκευή εγγραφής για κωδικοποιημένα MP3. Χωρίς επανα-κωδικοποίηση μπορείτε να κόψετε απευθείας, να περικόψετε ή να χωρίσετε τα κομμάτια MP3 και AAC, να αλλάξετε την ένταση του ήχου σε MP3 και πολλά άλλα. Η άμεση επεξεργασία αποθηκεύει το χρόνο κωδικοποίησης και διατηρεί την αρχική ποιότητα ήχου των κομματιών σας. Η ενσωματωμένη συσκευή εγγραφής δημιουργεί MP3 σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιώντας cue, ανίχνευση παύσης ή αυτόματη επιγραφή μπορείτε εύκολα να διαιρέσετε μεγάλα αρχεία.

Χαρακτηριστικά

  • Απευθείας αντιγραφή δεδομένων, χωρίς επαν-κωδικοποίηση,
  • μη καταστρεπτική κοπή, αντιγραφή, επικόλληση
  • Αλλαγή έντασης ήχου, εξασθένιση, ομαλοποίηση για MP3
  • Εγγραφή MP3 με κωδικοποιητή ACM ή Lame
  • Γρήγορη απεικόνιση MPEG και εύκολη πλοήγηση
  • Υποστήριξη AAC, υποστήριξη MP2
  • Επεξεργασία παρτίδας, υποστήριξη φύλλων Cue
  • Ανίχνευση παύσης, Αυτόματη αναφορά από τις τιμές χρόνου
  • Διαχωρισμός κομματιών με δημιουργία αρχείου και δημιουργία ετικετών
  • Περικοπή, Περικοπή, Γρήγορη αναπαραγωγή, Αναπαραγωγή βρόχου
  • ID3v1.1 επεξεργαστή ετικετών, διατήρηση ετικέτας ID3v2
  • Μετρητής VU, οπτικοποίηση bitrate
  • Χρήση γραμμής εντολών, υποστήριξη Unicode

Power Sound Editor

Power Sound Editor: Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας μουσικής

  • Οπτική επεξεργασία αρχείου ήχου με όλες τις γνωστές εντολές.
  • Καταγράψτε ήχο από όλες τις πηγές με υψηλή ποιότητα.
  • Εφαρμόστε 25+ ενσωματωμένα εφέ ήχου.
  • Εξαγάγετε και επεξεργαστείτε ήχο από αρχεία βίντεο ή YouTube.
  • Υποστηρίξτε όλες τις βασικές μορφές.
  • Πλήρως δωρεάν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας video

Σχόλια